Dark Souls

Dark Souls

Poslaťod Lucius » Pon 06. Feb 2012 20:15:54

Obrázok

Dátum vydania: 7. októbra 2011
Vývojár: From Software
Žáner: RPG
Online hranie: áno
Jazyk: Angličtina

Dark Souls. Stačia tieto dve slová a hráčom napadne jediné - šialená obtiažnosť. Áno, aj to v hre nájdete. A s ňou aj mnoho úmrtí vašej postavy, pretože hra vám nič nedaruje a čaká, že na to, ako porazíte svojich protivníkov, prídete sami. Za každé vaše rozhodnutie počas hrania budete niesť aj následky. Náročnosť hry však vývojári využili zámerne, aby vám predostreli jedinečný zážitok z hrania. Dark Souls je hra o vás, o vašom hraní, o vašom príbehu.

Na PS3manii nájdete aj zoznam trofejí a samozrejme aj recenziu s trefným podtitulom "Pripravte sa na smrť", v ktorej si od Cabu hra odniesla krásnych 9,5 z 10.

Obrázok užívateľa
Lucius

• PSN ID: JozkoMrkvicka
  • dante.garza5@gmail.com

Re: Dark Souls

Poslaťod Kane85 » Uto 07. Feb 2012 9:24:00

myslim ze jedna z najlepsich hier minuleho roku by si zasluzila poriadnu diskusiu :-) co tak zacat najviac a najmenej oblubenou lokaciou v hre. ja osobne mam velmi rad Blightown. vela ludi ju doslova nenavidi (ci uz kvoli stalej otrave postavy, alebo horsou optimalizaciou a framedropmi), no mne sa na nej paci vertikalna architektura a dreveny design. naopak Crystal Cave, aj ked napadom a vizualom zaujimava lokacia, tie neviditelne plosinky ma niekedy riadne potrapili....
Obrázok užívateľa
Kane85

• PSN ID: Kane850719

Poslaťod Ryko » Uto 07. Feb 2012 12:53:34

Tak konecnce mame aj na ps3manii temu o tejto famoznej hre...

Na uvod len naviazem na slova Luciusa, ktory pise, ze prve co nas pri Dark Souls napadne su slova - sialena obtiaznost. Je to sice vo vseobecnosti pravda, ale napr. mna napadnu pri DS ako prve ine slova - dokonala atmosfera... pre mna je DS z hladiska dizajnu, spracovania celeho jednoliateho sveta a atmosfery jednotlivych lokacii takmer dokonala... a ked k tomu pridame asi nejlepsi bojovy system aky kedy v RPG vznikol, tak vysledok je jasny...

Ak priklad uvediem porovnanie s Oblivionom - po dohrani DS som vytiahol moju zberatelsku ediciu, nainstaloval na PC, ponahraval kopec modov, ktore vylepsuju hratelnost a grafiku a pustil som sa do toho... atmosfera je v Oblivione tiez fantasticka, kam ale nesiaha v porovnani s DS ani po paty je prave hratelnost a bojovy system... v Oblivione a podobne asi aj v Skyrime, je to cele take pomale, tazkopadne, neprirodzene... jednoducho suboje boli pre mna utrpenim... v DS som si ale kazdy jeden suboj vychutnaval... aj ked samozrejme obcas pri castom umierani nastala frustracia, ale ta k DS a jeho temnemu svetu plnom netvorov jednoducho patri...

Co sa tyka lokacii, tak budem musiet popremyslat, aby som vybral u najoblubenejsiu... ale jednoznacne najmenej oblubenym je pre mna asi prave Blightown, hnusny, slizky, mokry...... aj ked je pravda, ze som tu mal par velmi peknych COOP misii... a ked som zapalil prvy a potom neskor dole druhy ohen, tak som skakal od radosti a ulavy...
Obrázok užívateľa
Ryko

• PSN ID: ryko_svk

Poslaťod Lucius » Uto 07. Feb 2012 13:20:23

@ Ryko - keď som si na internete hľadal dojmy z hrania, všimol som si, že hráči vždy opisovali svoje vlastné dojmy. napríklad v uncharted vieš, že toto a tamto sa stalo drakeovi, ale demons souls / dark souls je jedna z mála hier, ktoré sa jednoducho týkajú priamo teba. hádam každý hráč si nájde niečo svoje, svoj vlastný príbeh. ako píšeš :)

už by bolo na čase, aby som si aj ja dark souls kúpil
Obrázok užívateľa
Lucius

• PSN ID: JozkoMrkvicka
  • dante.garza5@gmail.com

Späť na Hry

Kto je on-line

Registrovaní užívatelia: Google [Bot], tattooman