NEED FOR SPEED - THE RUN

NEED FOR SPEED - THE RUN

Poslaťod Nikieres » Pon 19. Dec 2011 20:12:14

Chcel by som v krátkosti vyjadriť svoj dojem z hry, ktorú práve hrám a s ktorej som, no povedzme, hmmm, ... rozčarovaný ???
Nenašiel som nikde vhodný priestor na vyjadrenie, teda dúfam, že som nič také na fóre neprehliadol, ak áno tak sa omlúvam.
Ako verný a dlhodobý fanúšik série Need for speed, sa vždy teším na novú časť tejto hry z nádejou, že sa nájde niečo minimálne tak dobré, ak nie ešte lepšie, ako bola ich Most wanted na PS2. Niektoré časti sa vydarili viac, niektoré menej, no ako som sa dočítal o novej časti s podtitulom The run, tešil som sa moc. Skvelý nápad, cesta naprieč Amerikou, znel perfektne, a hneď ako som hru našiel v predajni neváhal som ani minútu a hru som ihneď kúpil.
Po spustení ma chytilo nadšenie, hra vyzerala naozaj perfektne, no moje nadšenie sa začalo čoskoro vytrácať. Najprv to bol trochu zvláštny pohľad kamery, ale na ten som si rýchlo zvykol. No počas pretekov ma začali udivovať podivné reštarty od checkpointov, alebo len znovu načítanie nejakej pasáže, kde som cestu rezal krajnicou. Veľmi rýchlo ma prešlo nadšenie aj počas pretekov, kde sa všetko držalo prísneho scenára. Navyše preteky boli o to divnejšie, že najprv som dokázal s kludom stiahnúť aj 15 sekundovú stratu, a zrazu na to boli súperi viac ako vyrovnaný. Rovnako každý jednotlivý závod, bol veľmi, veľmi krátky. Keď pretek trval viac ako tri minúty, bol to už naozaj dlhý pretek. Jediným pozitívom v pretekoch a to by som aj vyzdvihol ako veľký plus, je pestrosť tratí. Mesto, diaľnica, vidiek, terén, prašná cesta, zasnežená a iné. Ale jedná sa tu hlavne o grafiku, pretože som nijakú zásadnú zmenu správania vozidla nepocítil, či som bol na zľadovatelej, mokrej alebo suchej ceste. Takže po úvodnom nadšení, hneď ďalšie sklamanie.
Sem tam sa objavila nejaká akčná scéna mimo auta, súboj s políciou, či útek po svojich, ktorá sa mi v hre páčila. Síce útek pred strielajúcim vrtuľníkom, kde je mesto takmer v plameňoch je viac ako prehnené, je to ale celkom príjemne oživenie hry. Zas je tu ale cítiť že všetko prísne obmedzuje daný scenár.
Čo mi však začalo veľmi rýchlo v hre chýbať bola voľnosť mimo pretekov. Je možné zastaviť na pumpe, ale tam si nanajvýš môžem vymeniť auto. Rovnako mi chýba aj možnosť zásadne upravovať svoje autá.
Konečne som sa dočkal súboja s políciou, ktorý ale môžem nazvať hotová katastrofa. Uháňam vo svojom Veyrone 400 km/h a v tom ma ako nič predbehne policajný džíp, ktorý ma začne blokovať, alebo narážať. Rovnako zátarasy sú riešené divoko, vždy je jedno miesto kde chýba na ceste policajné auto a len to je možný prechod. Náraz do policajtov znamená stop. Niekedy stačí aj mierne škrtnutie, a hra okamžite skončí, ako “ Wasted “ a hneď začína všetko od najbližšieho checkpointu.
Napísal som „ hneď “ začína ? To som sa trochu sekol. Dlhé, predlhé načitavanie. Niekedy mi to pripadá, že čakanie na načítanie preteku a pretek samotný je v pomere 1:1.
No a multiplayer, je pre mňa zaujímavý iba tým, že hrám proti iným hráčom, inak je to asi rovnaké sklamanie, ako celá hra. Pretek v ňom, je zvláštny, divne strieda pozície, hlavne po havárii a všetky auta sú vyrovnané. Je úplne jedno, či pretekám s Porsche, Fordom, Audi alebo hocičím iným čo je dostupné. Stále je to akoby sme všetci mali rovnaké autá.
V celku zhrnutie hry jedným slovom ak zvážim cenu, tak je to ľahké. KATASTRÓFA. Som naozaj sklamaný, a ak by sa ma niekto na hru spýtal, určite by som mu ju neodporučil, aj keď som fanúšikom série Need for speed.
Obrázok užívateľa
Nikieres

• PSN ID: Nikieres
  • Peter Nikrik Niko

Re: NEED FOR SPEED - THE RUN

Poslaťod atom78 » Pon 19. Dec 2011 20:33:49

Mna nahodou velmi bavila. Neprisla mi velmi zla. Ale to je len moj nazor.
Obrázok užívateľa
atom78

• PSN ID: atom789
  • Janči Strmeň

Poslaťod micomarek12 » Str 28. Dec 2011 9:56:44

Počúvaj ma sem. Tá hra sa nemôže porovnávať s Hot Pursuit ale ani jednu chybu som nenašiel tak netrep :nesuhlas:

Obrázok užívateľa
micomarek12

• PSN ID: micomarek
  • micomarek@gmail.com
  • Marek Mičo

Poslaťod MMshow » Str 28. Dec 2011 18:55:39

Ja sa s Nikom stotožňujem takmer vo všetkom, Hot Pursuit nasadil kvalitu moc vysoko, škoda, že odflákli tak geniálny nápad ako je závod naprieč USA.
Obrázok užívateľa
MMshow

• PSN ID: LilMarkusitoSVK

Poslaťod micomarek12 » Ned 01. Jan 2012 16:45:10

MMshow píše:Ja sa s Nikom stotožňujem takmer vo všetkom, Hot Pursuit nasadil kvalitu moc vysoko, škoda, že odflákli tak geniálny nápad ako je závod naprieč USA.
hot pursuit bolo najlepšie NFS aké som hral aj hudba bola v nom dobrá a multi neodfláknutí

Obrázok užívateľa
micomarek12

• PSN ID: micomarek
  • micomarek@gmail.com
  • Marek Mičo

Späť na Hry

Kto je on-line

Registrovaní užívatelia: Bando, Google [Bot], Google Feedfetcher