Zdá sa, že Ninja Theory už má hráčskych nárekov a neustálej kritiky ohľadom pripravovaného Devil May Cry dosť. Výtvarný riaditeľ Tameem Antoniades prehovoril nielen o novom vzhľade Danteho, ale aj kultúrnych rozdieloch medzi Západom a Východom.
Japonský štýl hier je podľa Antoniadesa veľmi špecifický a to nielen svojim vzhľadom, ale aj hrateľnosťou. “Na začiatku cesty sme hodne rozmýšľali, ako by mala postava Danteho vyzerať. Išlo to asi tak, že sme si predstavili situáciu, že namiesto hry robíme film. Aký by asi bol? Čo by sme v ňom chceli vidieť a ako by mal hlavný protagonista vyzerať? Od toho sme sa potom odrazili, “ spomína herný vývojár. Na obranu citeľnej zmeny Danteho vzhľadu dodáva: “Japonský štýl a výtvarný základ vždy spočíva v tom, aby hlavný hrdina vyzeral cool. Pridajú tam výstredné veci, bláznivé vlasy a farby, kovbojské topánky a podobné záležitosti iba preto, aby to vyzeralo cool. Na Západe máme skôr tendenciu vytvárať vzhľad podľa určitého konceptu, aby zobrazené veci dávali význam a boli sme ho schopní vysvetliť. Prečo má Dante biele vlasy? Viaže sa k nim malý príbeh a chcem ho v hre vyrozprávať. To isté platí aj pre zvyšok dizajnových zmien, ktoré postava Danteho podstúpila.“
“Nemyslím si, že sme od japonského aspektu série odbočili až tak veľa,“ pokračuje Antoniades. “Skôr sa snažíme postaviť niečo na základoch úspešnej značky, ktorá bude mať tentokrát inú príchuť. Vyrastali sme predsa na amerických a európskych filmoch, komixoch, muzike a kultúre ako takej. Presne to chceme v hre aj ukázať. Nebudeme predstierať, že sme Japonci a ani sa za to nehodláme ospravedlňovať,“ uzatvára zástupca štúdia.
Čo si o zmenách v Devin May Cry myslíte vy?
Zdroj: OXM
Pridať článok na:

by som ho tak poslal do riťi, Dante vypadal cool, a má vypadať cool, lebo japonci vedia spraviť postavy v anime , mange a v hrách, že sa do nich musíte zblázniť, aj to je jeden z dvovodov prečo mám tak rád tieto veci, a ten new vzhlad danteho je podla neho taký americký hrdina? to si može nechať, no a čo že som vyrastal na amerických fimoch am komiksoch? sú jednotvárne a nudné