Redaktorom z IGN nestačilo vyjadrenie spoločnosti Sony, že PS Vita 3G nie je určená na telefonovanie. V "System information" sekcii 3G modelu našli telefónne číslo priradené vloženej SIM karte (áno, každá SIM karta by logicky nejaké číslo mala mať). Potom už len zo zvedavosti robili pokusy a ak vás nezaujíma čo zistili, tak ani ďalej neklikajte.
Keďže ste presa len klikli, tak vám prezradíme, že nakoniec vyšla na svetlo sveta zaujímavá vec. PS Vita 3G dokáže prijímať SMS-ky! Krátka textová správa odoslaná na mobilné číslo, zistené v nastaveniach konzoly, sa vzápätí objavila na Vite ako "Notices from Operator" (informácie od operátora). Správa sa na konzole dokonca zobrazila spolu s číslom odosielateľa. Samozrejme, nebolo možné na ňu odpovedať (logický predpoklad však je, že technicky to asi možné bude).

PS Vita screenshot prevzatý z IGN servra. Test robili so SIM kartou od AT&T operátora (čísla odosieľatela sú zámerne zakryté).
Čo má táto schopnosť 3G modelu znamenať a či to má prípadne Sony v pláne nejako použiť v aplikáciách, nie je zatiaľ známe. Alebo sa budú snažiť túto informáciu zneužiť hackeri a Sony to v najbližšom update firmwaru zablokuje? Čo si o tom myslíte vy? Skúsite to na svojom 3G modeli? Ja mám síce len WiFi verziu, ale možnosť prijímať "textovky" s tým, že nemusím na ne odpovedať, by mi aj celkom vyhovovala.
Zdroj: UK Vita IGN
Pridať článok na: