Zvláštna schopnosť PS Vita 3G modelu

Zvláštna schopnosť PS Vita 3G modelu

Poslaťod mbell » Štv 23. Feb 2012 0:44:24

Obrázok

Redaktorom z IGN nestačilo vyjadrenie spoločnosti Sony, že PS Vita 3G nie je určená na telefonovanie. V "System information" sekcii 3G modelu našli telefónne číslo priradené vloženej SIM karte (áno, každá SIM karta by logicky nejaké číslo mala mať). Potom už len zo zvedavosti robili pokusy a ak vás nezaujíma čo zistili, tak ani ďalej neklikajte.

Keďže ste presa len klikli, tak vám prezradíme, že nakoniec vyšla na svetlo sveta zaujímavá vec. PS Vita 3G dokáže prijímať SMS-ky! Krátka textová správa odoslaná na mobilné číslo, zistené v nastaveniach konzoly, sa vzápätí objavila na Vite ako "Notices from Operator" (informácie od operátora). Správa sa na konzole dokonca zobrazila spolu s číslom odosielateľa. Samozrejme, nebolo možné na ňu odpovedať (logický predpoklad však je, že technicky to asi možné bude).

Obrázok

PS Vita screenshot prevzatý z IGN servra. Test robili so SIM kartou od AT&T operátora (čísla odosieľatela sú zámerne zakryté).

Čo má táto schopnosť 3G modelu znamenať a či to má prípadne Sony v pláne nejako použiť v aplikáciách, nie je zatiaľ známe. Alebo sa budú snažiť túto informáciu zneužiť hackeri a Sony to v najbližšom update firmwaru zablokuje? Čo si o tom myslíte vy? Skúsite to na svojom 3G modeli? Ja mám síce len WiFi verziu, ale možnosť prijímať "textovky" s tým, že nemusím na ne odpovedať, by mi aj celkom vyhovovala. :hihi:

Zdroj: UK Vita IGN

Pridať článok na:
Obrázok užívateľa
mbell

• PSN ID: mbell-74

Re: Zvláštna schopnosť PS Vita 3G modelu

Poslaťod zahuba » Štv 23. Feb 2012 2:45:20

nebolo by bohvieco keby sa tie smsky dali vzdy automaticky na screen ( ak sa nedavaju ) . Pretoze nieco hrat uz par hodin a skapat kvoli smske typu nehraj sa stale a pod na pivo by ma asi dost :ko:
Kazdopadne to vyskusam aj ked pre istotu si cislo necham radsej pre seba . Ma niekto skusenost ohladne vita+3g na slovensku ? Co sa najviac oplati ? Co ide najlepsie ? Alebo ako vzdy co si neurobis to nemas a tak idem v piatok otravovat vsetkych operatorov :D

Obrázok užívateľa
zahuba

• PSN ID: zahuba

Poslaťod Donnie Darko » Štv 23. Feb 2012 7:18:51

zahuba píše:nebolo by bohvieco keby sa tie smsky dali vzdy automaticky na screen ( ak sa nedavaju ) . Pretoze nieco hrat uz par hodin a skapat kvoli smske typu nehraj sa stale a pod na pivo by ma asi dost :ko:
Kazdopadne to vyskusam aj ked pre istotu si cislo necham radsej pre seba . Ma niekto skusenost ohladne vita+3g na slovensku ? Co sa najviac oplati ? Co ide najlepsie ? Alebo ako vzdy co si neurobis to nemas a tak idem v piatok otravovat vsetkych operatorov :D

ak chces low-cost, tak O2, za 6€/mesiac, mas neobmedzeny internet, ale rychlost netu, ping, a pokrytie je ubohe. Dokonca v 3G blokuju max. na 256kbit/s.

ak chces fakt kvalitny net, a byvas napr. v centre vacsieho mesta, tak Orange, ale cvakas za kazdy jeden MB.

prehlad (je to z 2011, no ak sa nieco pomenilo, je to mozne)

http://mobilmania.azet.sk/clanky/orange ... fault.aspx
Obrázok užívateľa
Donnie Darko

• PSN ID: donnie_darko1985
  • depeshak
  • http://www.facebook.com/Depeshak

Poslaťod ps3man666 » Štv 23. Feb 2012 8:52:09

v každom prípade zaujímavá správa a som zvedavý čo na to povie sony lebo tie smsky a telefonovanie z vity a na vitu popierala, ak by o tejto funkcii sony nevedela bol by to vhodný vtip do sekcie VTIP NA DEŇ :)
Obrázok užívateľa
ps3man666

• PSN ID: mIREC666

Poslaťod Oze_G » Štv 23. Feb 2012 8:56:16

Donnie Darko píše:
ak chces low-cost, tak O2, za 6€/mesiac, mas neobmedzeny internet, ale rychlost netu, ping, a pokrytie je ubohe. Dokonca v 3G blokuju max. na 256kbit/s.

ak chces fakt kvalitny net, a byvas napr. v centre vacsieho mesta, tak Orange, ale cvakas za kazdy jeden MB.

prehlad (je to z 2011, no ak sa nieco pomenilo, je to mozne)

http://mobilmania.azet.sk/clanky/orange ... fault.aspx

O2 uz nema ten net za 6€myslim neobmedzeny ponuka ine datove pausaly ale su drahe pomere rychlost/data
Obrázok užívateľa
Oze_G

• PSN ID: Oze_G

Poslaťod Robo_1978 » Štv 23. Feb 2012 13:36:30

Vitu sice nemam , ale mam 3G ver. Samsung Tab 10.1 a tam tiez sa prijimaju SMS a aj odpovedat na ne je mozne.
Myslim, ze telefonovanie aj sms na Vite mozne je; je to len cisto zalezitost SW kt. to blokuje, lebo HW na to ma.

Podla mna najjednoduchsou moznostou je si ku existujucemu baliku sluzieb aktivovat neaky pristup na net a pokial ste v pokryti 3g signalu tak mozete dosahovat aj celkom slusne cisla. Ja co som skusal tak v BA 4/2Mbit a ping okolo 100ms.

Na druhej strane som uz hral aj online s rychlostami okolo GPRS a slo to vpohode ( Midnight Club LA, Battlefield, BurnoutParadise..) Cele online hranie je hlavne o odozve - PING.

Nevyhodou je, ze ak tu SIM mate, v mojom pripade v tablete ( a verim ze tomu tak bude aj vo Vite ), tak ak Vam niekto chce volat oznamuje volajucemu neexistujuce cislo :nechapem:
Obrázok užívateľa
Robo_1978

• PSN ID: Robo_1978

Poslaťod xaero » Štv 23. Feb 2012 18:39:16

ja mam v tablete orange neviem aky je to program mam 12GB na mesiac + akcia 3GB mesacne+ za 23E mesacne.A rychlost je dostacujuca.
Obrázok užívateľa
xaero

• PSN ID: xaero89

Poslaťod cipur » Štv 23. Feb 2012 20:19:12

Inac dobra uputavka na temu !!! :)

Obrázok užívateľa
cipur

• PSN ID: cipur
  • cipu111@gmail.com

Späť na Novinky

Kto je on-line